SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OVRŠNI ZAKON
 
Zoran Milanović: Radnici i nezaposleni će platiti najmanju cijenu porezne reforme ili je uopće neće platiti
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 29.12.2011. - 11:35:00
Zadnja izmjena: 29.12.2011. - 11:39:04
ZAGREB - Novi premijer Zoran Milanović na početku prve sjednice Vlade obećao je da će velika većina rasprava njegove vlade biti otvorena za javnost, a da će samo u iznimnim situacijama dijelovi sjednice biti zatvoreni.
No sa svih zatvorenih dijelova sjednica javnosti će biti poslano priopćenje. Tako će biti i danas jer na drugom dijelu sjednice odlučivat će se o imenovanjima zamjenika i pomoćnika ministara.


Obećao da će radnici i nezaposleni platiti najmanju cijenu porezne reforme ili da je uopće neće platiti. Usvojen je prijedlog uredbe o novom unutarnjem ustrojstvu cijele državne uprave.

– Naša je intencija bila smanjiti broj dužnosnika za jednu trećinu i to smo uspjeli. Broj zamjenika i pomoćnika ministara koje će imati ova vlada bit će za jednu trećinu manji od broja državnih tajnika i ravnatelja uprava koja je imala bivša administracija. To nije revolucija, ali predstavlja određene uštede i dobar je početak nove vlade – rekao je Milanović.

Vlada je donijela uredbu o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Najbitnije izmjene su, kako je objasnio ministar zdravlja Rajko Ostojić, da se reforma rada hitne službe koju je predložio i započeo bivši ministar Milinović odgađa na šest mjeseci kako bi se sustav što kvalitetnije pripremio za novi način rada.

Rajko Ostojić kazao je da će liječnici zakupci imati dvije alternative – ili će se vratiti u sustav domova zdravlja ili će prostore zakupiti po tržišnim, a ne kao dosad po povlaštenim cijenama.

Donesena je odluka o izmjenama Ovršnog zakona čija će primjena početi 1. srpnja 2012.

Nakon toga Milanović je još kazao da tu odluku ne treba shvatiti kao lošu poruku i da dužnici moraju shvatiti da se računi moraju platiti, a da će to svojom praksom pokazati i Vlada.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.