SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
Zrinka Cvitešić snimila seriju za BBC
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.06.2015. - 21:42:46
LONDON - Nakon velikog uspjeha na najpoznatijoj europskoj kazališnoj sceni, londonskom West Endu, Zrinka Cvitešić okrenula se televizijskim projektima, i to na najjačoj javnoj televiziji u Europi, britanskom BBC-ju. Kako je otkrila gostujući jučer u HTV-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, prije tjedan dana završila je snimanje serije za BBC1 “Capital”, u kojoj je dobila jednu od glavnih uloga.

- Nakon 500 odigranih predstava ‘Oncea’ u godinu i dva mjeseca, što je osam nastupa tjedno, malo sam se zaželjela kamere. To je bila oduvijek moja prva ljubav, nemojte reći kazalištu. Sada sam se malo okrenula prema televiziji, to je nešto što nisam radila do sada (izvan granica Hrvatske nap. a.). Radila sam film i kazalište pa sam pomislila, ajmo probati malo i to. Vrlo brzo ta je moja želja urodila plodom.

U studenome sam snimala za BBC America jednu jako lijepu mini dramsku seriju od tri epizode.

I sada isto za BBC1 mini seriju od tri epizode, završili smo je prije tjedan dana. Rađena je prema bestseleru koji je bio veliki hit u Velikoj Britaniji, autora Johna Lanchestera, ‘Capital’.

- Nekako sve ide dobro - objasnila je Cvitešić za Jutarnji list.

Riječ je o jakom projektu u kojem glume Toby Jones, Lesley Sharp, Wunmi Mosaku, Adeel Akhtar i Gemma Jones, a radnja prati stanovnike niže srednje klase jedne ulice južnog Londona, u kojoj nekretnine počnu gotovo preko noći vrijediti milijune funti.

- Što se drugih planova tiče, imam ih. Filmska godina više će mi biti 2016./2017., iako u ovom poslu, pogotovo vani, nikad ne možeš baš planirati unaprijed.

Planove možeš imati tek onda kada dobiješ ugovor da počinješ snimati sutra. Znaš onda da si mjesec ili dva na tom projektu. Inače, sad sam se upustila u nešto što sam mislila da nikad neću.

Prije par godina, dok sam još živjela u Hrvatskoj, producent Tomislav Štengl i još jedan čovjek s HTV-a, kojem se sada ne mogu sjetiti imena, nagovarali su me da probam s glazbom i krenem nešto pisati, objasnila je Zrinka i otkrila kako je na kraju pokleka, otišla u tonski studio a potom požalila.

- Otišli smo u studio, no to je na koncu ispalo jezivo. Ja, naime, imam problem čuti svoj glas, i iz crtića, ali i pogledati svoj film - prisjetila se Cvitešić. Tada su od tog plana očekivano odustali. No, situacija se u međuvremenu promijenila.

- Prošli tjedan sam, eto, snimila u studiju svoju prvu pjesmu koja bi trebala izaći na Amazonu i iTunesu ovog ljeta. I to mi se, moram priznati, svidjelo.