SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBEĆANJA
 
Zuckerberg obećaje da će popraviti Facebook
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 05.01.2018. - 20:30:53
NEW YORK - Mark Zuckerberg, 33-godišnji osnivač Facebooka i multimilijarder trenutačno "težak" preko 74 milijarde dolara, svake se Nove godine odluči sam sebi postaviti neki godišnji izazov. 

Do sada je čitao knjige, učio mandarinski, trčao svakog dana, posjetio 50 američkih saveznih država i slično, a ovu će godinu posvetiti – Facebooku.

U poduljoj objavi na svojem je profilu objasnio kako je svijet trenutačno "nervozan i podijeljen", a njegova društvena mreža puna mržnje, maltretiranja i općenito negativnih stvari. Ovogodišnja Zuckerbergova misija bit će raditi na tome da se popravi stanje vezano uz situaciju na Facebooku. Novi alati za borbu protiv govora mržnje i zlostavljanja trebali bi ispraviti greške u postojećim procesima koji su daleko od savršenih, priznaje.

Osim toga šef Facebooka obećava se posvetiti brojnim pitanjima koja su usko povezana s prethodnim, pa će se tako baviti i medijima, filozofijom, vladanjem, kao i tehnologijom. Kad je riječ o tehnologiji fokus će staviti na centralizaciju i decentralizaciju, te tome da se vrati ljudska vjera u decentraliziranu tehnologiju (npr. kriptovalutama i enkripcijom), kako bi se smanjio utjecaj raznih vlada i obavještajnih agencija koje vole "prisluškivati" svoje građane.