SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROTIV ZAKONA
 
Zviždačicu Jasminu Jovev inspekcija nije vratila na posao
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarmji.hr
Datum objave: 31.08.2014. - 09:23:29
SISAK - Jasmina Jovev, bivša uposlenica Sisačko-moslavačke županije i šefica kabineta bivše županice Marine Lovrić Merzel, i dalje je nezaposlena.
Čelnici županije nisu postupili po nalogu inspekcije Ministarstva koje je u Županiju stiglo 20. lipnja ove godine i kojim je naređeno da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev iako su javno obećali da će u roku od 60 dana, koliko traje rok za provođenje mjera iz zapisnika inspekcije, poništiti rješenje o prestanku službe.

Iako je rok od 60 dana istekao prije 11 dana, Jasmina Jovev nije vraćena na posao, niti je dobila odgovor i rješenje iz Županije. Krajem prošlog tjedna iz Županije smo dobili pojašnjenje u kojem stoji da su postupili po mjerama izrečenim Zapisnikom o provedenom nadzoru.

Nastavljaju kako rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev nije poništeno jer u trenutku kad je rješenje o raspolaganju postalo izvršno nije bilo slobodnog radnog mjesta u upravim tijelima županije za koje bi Jasmina Jovev ispunjavala uvjete za raspored.

- Još ne mogu vjerovati da se oni usude ne provesti odluku državnog tijela. Očito o svemu odlučuju isti ljudi, istog mentalnog sklopa - kratko je prokomentirala Jovev, čije su prijave DORH-u i USKOK-u i javni istupi ubrzali istragu i uhićenje Marine Lovrić Merzel.

Problemi za Jovev počeli su 7. veljače 2012. kada je bez ikakvog rješenja maknuta je s posla šefice kabineta županice Marine Lovrić Merzel.

Otkaz je dobila 14. veljače ove godine, a u međuvremenu je bez posla na HTV-u ostao i njezin suprug.